Főoldal \ Amerikai krémes
A+ a-

Amerikai krémes recept

(x)

Hozzávalók:

7 db tojássárgája
20 dkg finomliszt
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
15 ek víz
3 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez
7 db tojásfehérje
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
4 ek cukor

A tetejére
4 dl habtejszín
2 ek csokoládéforgács

Recept:

Ma valami krémesre vágytam délelőtt….aztán mire megsült, már nem. Ilyen a női szeszély…Jó, ettem belőle két kockát. De most itt áll a nagy tepsi süti. Remélem, estére helyreállok :D

A receptet a nosalty-ról vadásztam. Nagyobb tepsit javasolt, de ahhoz kevésnek találtam a krémet. Így én kisebb tepsiben (34×25cm) sütöttem, ketté is kellett vágnom, hogy vékonyabb legyen.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel kavarjuk habosra. A lisztet, a sütőport, a kakaóport adjuk a tojásos masszához. Jól keverjük ki, majd a öntsük a tepsibe.

20 percre megy a sütőbe, ezalatt készül a krém. Ehhez ügyesnek kell lenni: egyik kezünkkel a pudingot kavarjuk, másikkal a habverőt tartjuk (ügyesebbek közben kisgyerekre is vigyáznak hehe). A tojásfehérjéket habverővel gőz felett a cukorral habbá verjük. Közben a tejből és a pudingporból sűrű pudingot készítünk. A kettőt egyszerre kell elkészíteni. Ha kész a puding, még forrón belekavarjuk a habot óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.

Ha eltelt a 20 perc kivesszük a sütőből a tésztát és a tetejére simítjuk a krémet, majd visszarakjuk a sütőbe 15 percre.

Ha kihűlt, a tetejére rátesszük a tejszínhabot és csokireszelékkel díszítjük.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.