Főoldal \ Aszalt szilvával töltött csirkemell
A+ a-

Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

Hozzávalók:

2 személyre:
4 szelet csirkemell
bors

7-8 szem aszalt szilva
2 tojás
olaj a sütéshez
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
5-6 evőkanál liszt

Recept:

A csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk fél órán át. Szeletenként 2-3 aszalt szilvával megtöltjük, feltekerjük a husit és jó szorosan, mint egy szaloncukrot folpackba csomagoljuk őket, majd bő, forrásban levő vízbe helyezzük és 10 percig főzzük a batyukat.

Kivesszük a vízből, és a kihűlés után panírozzuk be a tekercseket. Lisztbe forgassuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.

Bő, forró olajban, forgatva süssük aranybarnára őket. Az olaj mindenképpen legyen forró, próbaképpen az egyik hús csücskét lógassuk bele a zsiradékba, ha fortyog és bugyborékok keletkeznek körülötte, akkor a hőmérséklete megfelel a sütésre.

Köretként mazsolás rizst, burgonyapürét ajánlok.





Aszalt szilvával töltött csirkemell bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Varga Éva hozzászólása:

    nagyon tetszik :)

Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing