Főoldal \ Aszalt szilvával töltött csirkemell
A+ a-

Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

Hozzávalók:

2 személyre:
4 szelet csirkemell
bors

7-8 szem aszalt szilva
2 tojás
olaj a sütéshez
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
5-6 evőkanál liszt

Recept:

A csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk fél órán át. Szeletenként 2-3 aszalt szilvával megtöltjük, feltekerjük a husit és jó szorosan, mint egy szaloncukrot folpackba csomagoljuk őket, majd bő, forrásban levő vízbe helyezzük és 10 percig főzzük a batyukat.

Kivesszük a vízből, és a kihűlés után panírozzuk be a tekercseket. Lisztbe forgassuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.

Bő, forró olajban, forgatva süssük aranybarnára őket. Az olaj mindenképpen legyen forró, próbaképpen az egyik hús csücskét lógassuk bele a zsiradékba, ha fortyog és bugyborékok keletkeznek körülötte, akkor a hőmérséklete megfelel a sütésre.

Köretként mazsolás rizst, burgonyapürét ajánlok.





2 Responses to Aszalt szilvával töltött csirkemell

  1. Varga Éva says:

    nagyon tetszik :)

Várom a hozzászólásokat!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>