Főoldal \ Bazsalikomos feta sajttal sült csirkemell
A+ a-

Bazsalikomos feta sajttal sült csirkemell recept

Hozzávalók:

négy személyre:
négy csirkemellfilé
nyolc szelet bacon

bors
20-25 dkg Feta sajt
3 gerezd fokhagyma
40-50 bazsalikomlevél
1 dl fehér bor

Recept:

Családi ebédre készült ez a húsétel. Előtte egy jó kis kukorica krémleves ropogós nachossal karöltve. Zárónak pedig egy könnyű, málnás-epres-szedres-tejszínes krémmel töltött piskótarolád került az asztalra.

A főétel elkészítése nem túl bonyolult. a csirkemellekre „zsebet” vágunk, én a húst kissé ki is klopfoltam, hogy ne legyen túlságosan vastag, jól átsülhessen. Sóztam, borsoztam a szeleteket.

A bazsalikomleveleket megmostam, alaposan leszárítgattam, papírtörlővel meg is törölgettem őket, majd éles késsel egészen felaprítottam. A feta sajthoz hozzákevertem három gerezd tört fokhagymát, és a bazsalikomleveleket (nekem még volt egy kis megmaradt pestom is, azt is belekevertem). Ezzel a fetás krémmel megtöltöttem a csirkeszeleteket, feltekertem roládokká, köréjük szeletelt bacont tekertem.

Ahol szükséges volt, fogpiszkáló segítségével rögzítettem. tepsibe sorakoztattam őket, fehérbort öntöztem köréjük, majd alufóliával lefedve mentek a 230 °-os sütőbe legalább 40-50 percre .

Az alufóliát levéve szép pirosra sütöttem őket.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9 691 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress