Főoldal \ Bukta
A+ a-

Bukta recept

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 tojás
1 csomag szárított élesztő
3 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
A kenéshez 8-10 dkg olvasztott vaj
sütésálló lekvár

Recept:

A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítom, és beleszórva az élesztőt, felfuttatom.

A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszem a tojást, a vajat. Lágy tésztát dagasztok belőle először géppel, majd kézzel dolgozva. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.

Hagyom kelni langyos helyen bő fél órát. Ekkor kinyújtom lisztezett deszkán ujjnyi vastagra, majd újabb negyed órát pihentetem. A konyha legyen jó langyos-meleg.

Felszabdalom kb. 8x 8-as kockákra. A lekvárt felvagdalom  kis téglalapokká, és minden kockába teszek lekvárt, majd feltekerem őket. Olvasztott vajba mártom, majd tepsibe teszem a kis buktákat szorosan (én 25x 35-ös tepsit használtam, abban pont jó  volt ez a mennyiség). Még picit kelesztjük-növeljük a buktákat majd előmelegített, 180 fokos sütőben – a sütés alatt kétszer megkenve olvasztott vajjal, megsütöm. A tetejük legyen aranybarna. Jégcukorral díszíthető.





Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing