Főoldal \ Burgonyás pogácsa 2
A+ a-

Burgonyás pogácsa 2 recept

Hozzávalók:

50 dkg liszt
12 dkg zsír vagy vaj
30 dkg áttört főtt krumpli
2 és fél dkg friss élesztő
2 evőkanál cukor
4 evőkanál tej
1,5 dkg só
a tetejére egy tojás
esetleg a szóráshoz tökmag, napraforgómag

Recept:

Ez a recept nem a szokásos, lapos, kissé nehéz burgonyás pogácsa. Egy szuper puha, könnyű, magasra növő pogácsa recept.

Az elkészítéséhez az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben futtassuk  fel.
A többi hozzávalóval együtt alaposan dagasszunk ki.

Pihentessük  fél órát, majd hajtogassuk négyszer, negyedórás időközönként.
A hajtogatáshoz  képzeletben 3 részre osztjuk a kinyújtott tésztát, majd a két szélső harmadot egymásra hajtjuk a középső részre. Most egy hosszú csíkot kaptunk.  90 fokkal elforgatva ugyanezt megismételjük .

Nyújtsuk ki 3 cm vastagra a tésztát és szagassuk ki. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk a pogácsákat, majd itt is pihentessük őket még fél órát.
Tetejüket kenjük meg felvert tojással, díszítsük.

Előmelegített 200 °-os sütőben süssük szép barnára őket.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6 837 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress