Burgonyás pogácsa 2 recept

  • Burgonyás pogácsa 2 recept
  • Burgonyás pogácsa 2 recept
  • Burgonyás pogácsa 2 recept
  • Burgonyás pogácsa 2 recept

Burgonyás pogácsa 2 recept  Burgonyás pogácsa 2 recept  Burgonyás pogácsa 2 recept  Burgonyás pogácsa 2 recept  

Hozzávalók:

50 dkg liszt
12 dkg zsír vagy vaj
30 dkg áttört főtt krumpli
2 és fél dkg friss élesztő
2 evőkanál cukor
4 evőkanál tej
1,5 dkg só
a tetejére egy tojás
esetleg a szóráshoz tökmag, napraforgómag

Recept:

Ez a recept nem a szokásos, lapos, kissé nehéz burgonyás pogácsa. Egy szuper puha, könnyű, magasra növő pogácsa recept.

Az elkészítéséhez az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben futtassuk  fel.
A többi hozzávalóval együtt alaposan dagasszunk ki.

Pihentessük  fél órát, majd hajtogassuk négyszer, negyedórás időközönként.
A hajtogatáshoz  képzeletben 3 részre osztjuk a kinyújtott tésztát, majd a két szélső harmadot egymásra hajtjuk a középső részre. Most egy hosszú csíkot kaptunk.  90 fokkal elforgatva ugyanezt megismételjük .

Nyújtsuk ki 3 cm vastagra a tésztát és szagassuk ki. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk a pogácsákat, majd itt is pihentessük őket még fél órát.
Tetejüket kenjük meg felvert tojással, díszítsük.

Előmelegített 200 °-os sütőben süssük szép barnára őket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*