Burgonyás pogácsa recept

  • Burgonyás pogácsa recept
  • Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa recept  Burgonyás pogácsa recept  

Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
egy kávéskanál cukor
2 teáskanál só
40 dkg liszt
1 tojássárgája
3 közepes főtt burgonya
25 dkg margarin
1 tojás a kenéshez

Recept:

Ez egy isteni, puha pogácsarecept, már harmadszor sütöm!

Szerintem elronthatatlan, és nem nagy ördöngösség az összeállítása sem. Volt már, hogy elfogyott a krumpli itthon, és – szégyen vagy nem szégyen – krumplipüréporral pótoltam a burgonyát, így is finom lett!

Az élesztős a langyos cukros tejjel futtassuk fel.

A burgonyát nyomjuk össze, majd a hozzávalókat gyúrjuk jól össze. Lisztezett deszkán langyos konyhában pihentessük fél órát, majd hajtogassuk.

Újabb fél óra pihentetés, és hajtogatás. Nyújtsuk 3 cm vastahra és szaggassuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és kenjük meg tetejüket felvert tojással.

Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük barnára.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*