Főoldal \ Cigánypecsenye
A+ a-

Cigánypecsenye recept

Hozzávalók:

2 személyre:
2-4 db vékony szelet, csont nélküli sertéstarja
4-5 gerezd fokhagyma
liszt
fűszerpaprika
olaj
15 dkg szalonna

őrölt fekete bors

Recept:

Igazi “férfiétel”.

Tanácsos előző nap kiklopfolni a húst, bevagdalni az oldalukat, hogy ne ugorjanak össze sütés közben.
Sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat fokhagymatörőn törjük át, keverjük el néhány evőkanál olajjal és dörzsöljük be vele  a szeleteket. Hagyjuk állni lefedve másnapig.

A hús kisütése előtt paprikás lisztben forgassuk meg a szeleteket. Egy lábosban süssük ki a csíkokra vágott szalonnát, majd vegyük ki őket szűrőkanállal. A húsokat kettesével pár perc alatt hirtelen süssük meg, utána vegyük ki az edényből.

Ha az összes megpirult, akkor újra tegyünk bele a lábosba, csak most már vizet (vagy alaplevet) is öntsünk rá kb. 2 dl-t. Fedő alatt pároljuk puhára, vigyázva, hogy az elpárolgott vizet pótoljuk, nehogy odaégjen a hús.

Rizzsel vagy sült krumpli körettel tálaljuk a húst, tetejére rendezve a szalonnacsíkokat.





Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing