Hozzávalók:
13 dkg liszt
17 dkg cukor
6 dkg keserű kakaópor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 nagy tojás
1 vaníliarúd kikapart magja
5 dkg olaj
1 dl forró víz
krém:
25 dkg csoki
2,5 dl tejszín
Recept:
Ez egy isteni, szaftos, puha és tömény csokitorta. És nagyon könnyű elkészíteni, hisz csak egy kevert tészta. A krémje is nemesen egyszerű, de használjunk hozzá jó minőségű étcsokoládét.
A tészta száraz hozzávalóit elegyítsük el, majd keverjük hozzá a nedves összetevőket.
Habverővel dolgozzuk jól össze. Öntsük a tészta felét 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. A massza másik felével ugyanígy járjunk el.
A krémet néhány órával előbb érdemes elkészíteni. Ehhez hez a tejszínt forrósítsuk fel, öntsük a csokoládéra, és hűtsük be néhány órára. Kihűlte után habverővel keverjük jól ki.
Kenjük meg az egyik tésztalapot, helyezzük rá a másikat, és vonjuk be kívülről is a krémmel. Díszíthetjük csokigolyókkal, eperrel, idénygyümölccsel.
Szia! Also-felső sütőben (nem legkevereses) hany percig sütötted?
Köszönöm!