Főoldal \ Csokitorta, ami nem száraz!
A+ a-

Csokitorta, ami nem száraz! recept

Hozzávalók:

13 dkg liszt
17 dkg cukor
6 dkg keserű kakaópor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 nagy tojás
1 vaníliarúd kikapart magja
5 dkg olaj
1 dl forró víz

krém:
25 dkg csoki
2,5 dl tejszín

Recept:

Ez egy isteni, szaftos, puha és tömény csokitorta. És nagyon könnyű elkészíteni, hisz csak egy kevert tészta. A krémje is nemesen egyszerű, de használjunk hozzá jó minőségű étcsokoládét.

A tészta száraz hozzávalóit elegyítsük el, majd keverjük hozzá a nedves összetevőket.

Habverővel dolgozzuk jól össze. Öntsük a tészta felét 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. A massza másik felével ugyanígy járjunk el.

A krémet néhány órával előbb érdemes elkészíteni. Ehhez hez a tejszínt forrósítsuk fel, öntsük a csokoládéra, és hűtsük be néhány órára. Kihűlte után habverővel keverjük jól ki.

Kenjük meg az egyik tésztalapot, helyezzük rá a másikat, és vonjuk be kívülről is a krémmel. Díszíthetjük csokigolyókkal, eperrel, idénygyümölccsel.









Csokitorta, ami nem száraz! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kozarits Judit hozzászólása:

    Szia! Also-felső sütőben (nem legkevereses) hany percig sütötted?
    Köszönöm!

Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.