Főoldal \ Dijoni sertésszűz- egyben sütve
A+ a-

Dijoni sertésszűz- egyben sütve recept

Hozzávalók:

2 főre:
30 dkg sertésszűz
olaj
2 dkg vaj
egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma

bors
1 dl alaplé
1 ek mustár
1 ek magos mustár
1 ek méz
2 dl zsíros tejszín
(keményítő opcionális)

Recept:

A minap a vállalati étkezdében dijoni módra elkészített szüzet ettem. Sajnos nem volt lehártyázva a hús, így igen rágós volt, de az íze megihletett, gondoltam, én is elkészítem otthon a magam verzióját, ami végül tejszínes lett. Isteni finom, pikáns, a hús vajpuha!

Két személyre készítettem egy helyes kis kerámia sütőedényben.  A mártás állaga ne tévesszen meg senkit, a “fotósom” hidegen fényképezte a művet.

Az elkészítéshez a szüzet alaposan lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk egy órát.

Vaj és olaj keverékén  egy teflonos lábosban vagy mélyebb serpenyőben körbepirítjuk, hogy mindenhol gusztusos pirosra kérgesedjen a hús.

Félretesszük a sültet, és a megmaradt zsiradékon (ha nem elég, teszünk hozzá) megfuttatjuk a  hagymát. Hozzáadjuk a  zúzott fokhagymát, a levest, a mézet és a mustárokat. Szépen összeforraljuk, majd a tejszínnel gazdagítjuk.

Ha nem találjuk elég sűrűnek, kevés keményítőt keverjünk ki egy korty vízzel és adjuk az öntethez, és forraljunk egyet rajta.

A húst tegyük  tűzálló edénybe, öntsük nyakon a  mártással, és alufóliával lefedve előmelegített sütőben 200 fokon süssük fél órát.

Rizzsel, főtt tésztával kínáljuk.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9 272 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress