Főoldal \ Ecetes céklasaláta
A+ a-

Ecetes céklasaláta recept

Hozzávalók:

3 evőkanál cukor
4 evőkanál 10%-os ecet
fél liter víz
csipet só
1 kg cékla
1 teáskanál köménymag

Recept:

Első saját, a kis kertünkben termett céklából készítettem ezt a kis egyszerű céklasalátát, ami isteni volt a paprikáscsirke mellé.

A leszedett céklát megmostam, és héjastól feltettem főzni. Annyira kell megfőzni, hogy a beleszúrt villa nehezen tudja átszúrni a gumót. Ekkor hidegvízbe tesszük, hogy lehűljenek.
Amikor langyosra hűltek, könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.

Vékonyra felkarikázzuk, majd az elkészített lébe helyezzük őket. Utóbbihoz szimplán összekeverjük a hozzávalókat.

Jó, ha áll egy ideig a lében, de mi már egy óra után fogyasztottuk, és nagyon finom volt.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.