Hozzávalók:
2-3 személyre:
60 dkg pulyka felső combfilé
2-3 evőkanál kacsa-vagy libazsír
A pácoláshoz:
olaj,
só,
2-3 gerezd fokhagyma,
egy fej vöröshagyma,
bors,
rozmaring
Recept:
Ez a hús a kedvencem, isteni, szinte szétomlik, és mégis szaftos, cseppet sem száraz! Ráadásul alig van vele munka, csak a sütési idő hosszú.
A pulykahúst előző nap bepácolom. Ehhez a fűszereket, a karikára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát olajban jól elkeverem. Beleforgatom a húst.
Másnap kiveszem a combot, sütőtálba helyezem, a tetejére rakom a zsírt, jól befedem alufóliával, és 210 °-os sütőben legalább 3 órán át sütöm.
Hozzá sütőben sült fűszeres krumplit kínáltam.