Főoldal \ Epres kosárkák
A+ a-

Epres kosárkák recept

Hozzávalók:

10 db kosárkához:
Egy csomag leveles tészta
Öt szem eper
Fél zacskó vaníliás pudingpor
két evőkanál cukor
2 dl tej
eperlekvár (opcionális)

Recept:

Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon látványos, és könnyen elkészíthető vendégváró recept.

Már-már rosszul érzem magam, hogy felkerül a honlapra, annyira jól néz ki, és tényleg olyan jópofa, hogy úgy éreztem, meg kell osztanom.
A levelestésztát, ha nyújtva vesszük, akkor csak kiterítjük, ha nincs kinyújtva, akkor mi magunk tesszük ezt meg, lisztezett deszkán.
Nagyon vékony legyen, 2- 3 mm.

Ebből szaggatunk ki húsz darab, 6 cm átmérőjű kört. A korongok felének közepéből szintén ki szaggatunk 10 db 4 cm átmérőjű kört. Így kapunk 10 db gyűrűt.

A 6 cm-es korongokat megkenjük felvert tojással, és a tetejükre ragasztjuk a gyűrűket. Így jutunk 10 csodás kis kosárkához. A karikák tetejét szintén Megkenjük felvert tojással.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °-ra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Az üregeket megtöltjük a pudingporból, a cukorból, és a tejből készített pudinggal (zacskón lévő utasítás szerint).

Aki igényesebb, főzhet cukrászkrémet is bele. A pudingra halmoztam egy kis saját készítésű eperlekvárt, és a tetejére ültettem a szépen megmosott, lecsumázott, félbevágott epreket.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7 661 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress