Főoldal \ Érd handball kézilabda torta
A+ a-

Érd handball kézilabda torta recept

Hozzávalók:

Piskóta:
8 tojás
4 púpos evőkanál finomliszt
4 púpos evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só

Töltelék:
3 tábla finom csokoládé
2 zacskó ruf narancsos cukor
4 dl tejszín

80 dkg marcipán
ételfestékek (fekete, fehér, narancs)

Recept:

Lajos és Attila barátom tiszteletére készült ez a torta, mert nagy kézilabda rajongók.

Pontosabban nem is kézilabda, inkább az érdi csapat nagy rajongói.

Sajnos a torta belsejéről nem készült kép, de nem is volt “nagy szám“, a szokásos sima piskóta csokis tejszínes krémmel, nem cifráztam….csak kívülről.

A piskótákhoz melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra. A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével, míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és keverjük jól el. A fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.

Sütőpapírral béleljük egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját.

A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva szilárdnak érezzük a tésztát. A kész piskótát hűlés után vízszintesen háromfelé vágjuk.

A töltelékhez előző nap a csokikat apróra törve a tejszínnel mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, gyakran megkeverve olvasszuk össze. Hűtsük egészen le, míg besűrűsödik, majd habverővel keverjük habosra.

Töltsük meg a tortát, majd vékonyan vonjuk be kívülről is, és jöhet a díszítés.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.