Főoldal \ Fokhagyma krémleves
A+ a-

Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:

10 kis-közepes gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 húsleveskocka
1 l víz
5 dl főzőtejszín
só, bors

Recept:

Pucoljuk meg és törjük át a fokhagymagerezdeket.

Egy leveses lábosban olvasszuk fel a vajat, fonnyasszuk meg rajta a fokhagymát.

Szórjuk meg liszttel, keverjük el, vízzel fokozatosan öntsük fel, közben folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk össze. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt hozzáöntve további  5 percig főzzük.

Tálaláskor tetejét díszíthetjük apróra vágott snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk.

Pirított kenyérkockával, vagy levesbetét gyönggyel kínáljuk.





Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

3,282 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress