Főoldal \ Fokhagyma krémleves
A+ a-

Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:

10 kis-közepes gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 húsleveskocka
1 l víz
5 dl főzőtejszín
só, bors

Recept:

Pucoljuk meg és törjük át a fokhagymagerezdeket.

Egy leveses lábosban olvasszuk fel a vajat, fonnyasszuk meg rajta a fokhagymát.

Szórjuk meg liszttel, keverjük el, vízzel fokozatosan öntsük fel, közben folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk össze. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt hozzáöntve további  5 percig főzzük.

Tálaláskor tetejét díszíthetjük apróra vágott snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk.

Pirított kenyérkockával, vagy levesbetét gyönggyel kínáljuk.





Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing