A+ a-

Borok

A bor illemtana

A bor illemtana A különböző borok íze, zamata más-más hőmérsékleten optimális. A fehérbor 8-14°C-on (általában a fokszámmal azonos hőfokon),…

A bor mámorában

A bor mámorában A bor mámorító hatása egyidős a szőlőműveléssel. Ettől a hatástól a történelmet formáló karizmatikus hősök, uralkodók…

Egy kis „bortan”….

Egy kis „bortan”…. Készítési eljárás szerint öt bortípust különböztetünk meg:
• egyszerű fajbor,
• cuvée,
• barrique,
• aszúbor
• jégbor.

Az egyszerű fajbort…

Milyen ételhez mit szolgáljunk fel?

Milyen ételhez mit szolgáljunk fel? Az egyes ételekhez legjobban illő italok kiválasztása nehéz feladat.

Általános irányelvnek tekinthető, hogy az egyszerűbb, kevéssé fűszerezett…





Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.