A+ a-

Fűszerek

Ételtípusok szokásos fűszerezése

Ételtípusok szokásos fűszerezése Levesek:

apróléklevesekhez: feketebors, fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem, vöröshagyma

gulyáslevesekhez: feketebors, köménymag, petrezselyem, pirospaprika, vöröshagyma,

gyümölcslevesekhez: ánizs, citrom, citromfű, citromhéj, fahéj,…

Fontosabb fűszerek és felhasználásuk:

Fontosabb fűszerek és felhasználásuk: Áfonya:
vadas mártások, dzsem, bor
Ánizs:
főzelékek, édes rizs, sütemények, pudingok, mártások, gyümölcslevesek
Babérlevél:
levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka,…

Fűszerek népies szinonimái

Fűszerek népies szinonimái Az alábbi listában a különböző fűszerek népies elnevezéseit gyűjtöttük össze:

Angelika :
angyalfű, angyelika, angyalgyökér, orvosi Angelika, patikai…

Mi is a fűszer?

Mi is a fűszer? Növényekből, gombákból, állatokból vagy ásványokból nyert anyagok, amiket hatóanyagaik miatt ételeink elkészítéséhez, tartósításához felhasználunk. A fűszerek…

Pácolás, fűszeres pácok

Pácolás, fűszeres pácok A fűszeres pácolás három célt szolgál: egyrészt a húsféléket ízesítjük, másrészt tartósítjuk és megőrizve a friss…





Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.