Főoldal \ Gombás hagymás csirkemáj fűszervajas párolt parázsburgonyával
A+ a-

Gombás hagymás csirkemáj fűszervajas párolt parázsburgonyával recept

Hozzávalók:

4 személyre:
50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma

őrölt bors
majoranna
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor
2 ek kacsazsír

60-80 dkg parázsburgonya
15 dkg vaj
nagy csokor petrezselyem

Recept:

Igen jót ebédeltünk ma. Kint szakad az eső, Medárd napja volt nemrég. Éjjel is alig pihentünk, olyan óriás vihar tépte a fákat az utcán, szükség volt valami vígasztaló, kiadós, ízletes finomságra.

A mélyhűtőben várt már egy ideje egy jó nagy adag csirkemáj, gondoltam, itt az ideje, így esett a választásom az interneten talált receptre.

Eltávolítottam belőle a rágós részeket, az esetleges epehólyagokat és egyforma nagyságúra vágtam őket. Sóztam, borsoztam (nyugodtan lehet, ez nem sertésmáj), megforgattam lisztben, és serpenyőben, kevés kacsazsíron szépen átpirítottam gyakran kevergetve, rázogatva.

Amikor szépen átpirultak, kivettem egy tűzálló tálba, megszórtam kevés majoránnával.
A serpenyőbe tettem még némi zsiradékot, és a megpucolt, szeletelt hagymát és gombát is jól átforgattam rajta.
Ezeket is sóztam borsoztam, majd összeforgattam a májjal a tűzálló tálban. Felöntöttem fehér borral, majd alufóliával letakarva 200 °-os sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütöttem.

A krumplit héját véres verejtékes munkával férjemel ledörzsölgettük, amennyire tudtuk, majd a kukta párolóbetétjébe tettem, és körülbelül a sistergéstől kezdve 20 perc alatt puhára pároltam.
Készítettem hozzá egy kis fűszervajat, amihez a teavajat a mikrosütőben egy picit átfújítottam, majd kikevertem sóval, és nagyon apróra vágott petrezselyemmel. Folpackba csomagolva hengert formáztam belőle, majd a mélyhűtőben ki fagyasztottam, ezt szeletelve a krumplihoz isteni fogás varázsolható!









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.