Hozzávalók:
10 dkg rama
10 dkg cukor
1 tk sütőpor
1 tk mézes fűszerkeverék
18 dkg liszt
3 tojás
fél dl tejszín
5 dkg kandírozott gyümölcs
5 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg dió
5 dkg mazsola
1 és fél tábla tortabevonó
1 ek olaj
Recept:
Finom, puha, csokival bevont gyümölcskenyér karácsonyra. A kész sütit, miután megdermedt rajta a csoki, takarjuk be fóliával, mert könnyen kiszárad.
A margarint néhány órán át hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy puhuljon meg.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A margarint keverjük habosra a cukorral. Keverjük hozzá a sütőporos lisztet, a fűszereket, a tojást, a tejszínt, a gorombára vágott diót és apróra vágott aszalt gyümölcsöt, csokit, mazsolát és narancshéjat. Simítsuk sütőpapírral bélelt őzgerinc vagy kisebb szögletes kenyérformába, és kb háromnegyed óra alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a süteményünk.
Ha kész, kihűtjük, majd csokival bevonjuk.
Ehhez a tortabevonót egy evőkanál olajjal a mikróban alacsony hőfokon, gyakran megkeverve felolvasztjuk, és szépen a süteményre öntjük.