Házi granola recept

  • Házi granola recept
  • Házi granola recept
  • Házi granola recept

Házi granola recept  Házi granola recept  Házi granola recept  

Hozzávalók:

60 g méz
40 g olaj (én szezám és avokádóolajat használtam)
25 dkg zabpehely
ízlés szerint: tökmag, lenmag, szeletelt mandula, dió, chia mag, szezámmag
aszalt gyümölcsök

Recept:

Gyakran eszünk műzlit reggelire, bár tudom, hogy a bolti változatban bizonyára sok „e betűs” összetevő, és cukor is szerepel. Talán egy fokkal egészségesebb, (nem biztos hogy Szabó Gábor -Biogabi- is így gondolja) de mindenképpen isteni finom változat ez:

A mézet és az olajat melegítsük össze egy edényben. Keverjük össze a zabpelyhet, a kókuszchipset, a szeletelt mandulát, a szezámmagot, chia magot, a tökmagot illetve ezek alternatíváját, ízlésünknek megfelelően.

Öntözzük meg az olajos mézzel, és jó alaposan forgassuk össze a kezünkkel.

Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, szépen szétterítve 180 °-os sütőbe. Sütés közben gyakran forgassuk, rázogassuk, hogy mindenhol megpiruljon. Halványbarna színt kell kapnia.

Amikor kihűlt, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. Kihűlve tejjel, joghurttal fogyaszthatjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*