Főoldal \ Heineken torta
A+ a-

Heineken torta recept

Hozzávalók:

A piskótához:
8 tojás
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor

Krémhez:
Három tábla finom étcsokoládé
2 dl tejszín
3 dl hulala (növényi tejszín)
Pár szem meggybefőtt

Díszítés
fél kiló marcipán a bevonáshoz
további mennyiség a díszítéshez
kék -, sárga-, fekete-, és piros ételfesték

Recept:

Feci bácsi névnapjára készült a Heineken torta,

Isten éltessen, Feci!!!

A piskóta elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a lisztet. Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük, az oldalán remekül meglazítható a  piskóta késsel is) kapcsos tortaformába kanalazzuk a tésztát és megkezdjük a sütést. Ha felemelkedett a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig (ha a torta közepébe szúrt hústűre/villára nem ragad már a tészta) sütjük.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk,  megtöltjük a krémmel, megszórjuk a  meggyel és vékonyan bevonjuk az oldalát is.

A krémhez előző nap olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel gyenge tűzön, és hűtsük jól be. A hideg krémet keverjük habosra, majd  a hulalát hozzáadva habos krémmé keverjük ki.

A bevonáshoz színezzük a marcipánt „Heineken zöldre” kék,  sárga és fekete  festékkel. Sütőpapíron porcukor segítségével nyújtsuk ki. A nyújtandó kör méretét könnyen kiszámolhatjuk: vegyük a  torta átmérőjét és magasságának kétszeresét, adjunk hozzá 3 cm ráhagyást.

A papírral együtt emeljük a torta fölé úgy, hogy a papír nézzen fölfelé. illesszük rá a tortára a marcipánt és húzzuk le róla a papírt.
Egyengessük el a tetején és az oldalának egyharmadán a marcipánt fondansimító eszközzel.

Alul vágjuk le  a felesleget. A kupak fodrait alulról finoman benyúlva egy vastag ecset szárával alakítsuk ki.
A betűkhöz és a csillaghoz papírból készítettünk sablont, ezek mentén sniccerrel vágtuk ki a marcipánból.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10 236 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress