Főoldal \ Húsvéti nyuszi palacsinta
A+ a-

Húsvéti nyuszi palacsinta recept

Hozzávalók:

10-12 db:
20 dkg liszt (1 púpos ek = 2 dkg)
2 db tojás
3 dl (mandula) tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
fél dl olaj (+ a sütéshez)

díszítés:
marcipán
csokicseppek
drazsé

Recept:

Nálunk már pénteken megjött a Nyuszi, mindenki nagyon izgatott volt, nem tudtunk hétfőig várni.

A reggeli takarítás,  ajándék keresés, és játék után nem maradt túl sok időnk az ebédre, így úgy döntöttünk, hogy egy hamar elkészíthető étel, ami amúgy is Réka kedvence lesz: paradicsomleves betűtésztával és palacsinta.

Ez utóbbit tavaszi, húsvéti formában készítettem el.

Megsütöttem a szokásos módon a palacsintákat,szépen megtöltöttük, feltekertük. Az egyik végénél ollóval kettévágtuk a palacsintát, ez lett a füle.
A szemét pici csokicseppből készítettük, az orra cukordrazsé lett. Minden nyuszi kapott egy kis marcipánból készült répát a kezébe.

Palacsinta sütése:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük. Az első kisütése előtt halványan megkenjük a serpenyőt olajjal, a többinél már erre nem lesz szükség.
A kész palacsintákat  megtöltjük lekvárral vagy kakaóval, vagy amivel szeretnénk, majd feltekerjük.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.