Hozzávalók:
kb 30-35 darabhoz:
60 dkg rétesliszt
1 evőkanál só
2 tojás
1,5 dl tej
1 kévéskanál cukor
5 dkg élesztő
fél zacskó sütőpor
25 dkg vaj
15 dkg juhtúró
15 dkg kéksajt
Recept:
Ismét egy nagyon könnyű, finom pogácsa.
Az élesztőt a langyos tejben feloldott cukorral felfuttatjuk. akkor jó, ha szép barna habos lesz, és szinte fut ki a tálkából.
A kimért liszthez keverjük a sót, a sütőport. Ezt az elegyet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a juhtúrót, a tojások sárgáit és a darabokra tört kéksajtot.Jól összedolgozzuk.
Langyos helyen pihentetjük fél órát, majd kinyújtjuk és négyrét hajtjuk.ismét pihentessük egy jó 20 percet és megint hajtás.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztát 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét derelyevágóval rácsozzuk, majd közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket minimum 3 cm távolságra egymástól.
És már csak a sütés édes-illatos 20 perce választ el minket az evéstől….