Hozzávalók:
2 személyre:
2 szép kacsamell
só
bors
majoranna
pár szelet narancs
fél kg lilakáposzta apróra vágva
olaj
köménymag
egy fej vöröshagyma
cukor
30 dkg burgonya
Recept:
A kacsamellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával.
Hőálló tálba tesszük, kis vizet öntünk alá és mellétesszük a narancsszeleteket. Alufóliával lefedve 220 fokon puhulásig pároljuk a sütőben, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, kis olajon megdinszteljük. Megszórjuk cukorral, kicsit megkaramellizáljuk. Rádobjuk a káposztát, egy csipet sóval és a köménnyel fűszerezzük,kevés vörösbort is önthetünk alá, én elhagytam.Fedő alatt puhára pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
A kacsát kivesszük, mellétesszük a káposztát, a burgonyát és a narancsszeleteket.
Jó étvágyat!