Hozzávalók:
2-3 személyre:
40 dkg csirkemell
2 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
fél fej vöröshagyma
10 dkg olajbogyó
3 közepes csemegeuborka
só
bors
olaj
Recept:
Finom, kellemesen lágy, olajbogyós ízű ragu.
A hagymát apróra vágva kevés olajon megfuttatjuk. A csirkemellet apró kockákra vágva megpirítjuk.
Az olajbogyó levében megpároljuk kissé. Ha nagyon sós a bogyó leve, inkább a lé felét és vizet használjunk.
Az uborkát és a bogyókat apróra vagdaljuk, és hozzákeverjük a raguhoz. Borsozzuk, sózzuk ízlés szerint és felöntjük a tejszínnel. Főzzük, amíg sűrűbbé válik a szósz, de keményítővel rásegíthetünk.
Farfalle tésztával vagy rizzsel kínáljuk.