Hozzávalók:
22 pöffeteghez:
6 dkg puha margarin
15 dkg cukor
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
24 dkg liszt
2 tk sütőpor
9 dkg kókuszreszelék
csipet só
+ porcukor a hempergetéshez
Recept:
Ezt a kellemes kókuszos süteményt Csilla konyháján találtam, ő (és többen is már) a csokis pöffeteget gondolta tovább.
Kellemes, puha, teához remek kekszféle, kissé mintha marcipános felhangja lenne.
Ekészítéséhez a margarint keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és a reszelt citromhéjat. Általában biocitromot veszek, ha a héját használom, és azt is megmosom felhasználás előtt. A „hagyományos” citrom héját olyan kemikáliákkal kezelik, amit szappannal sem lehet eltávolítani.
Összekeverjük a szárazanyagot is, a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót, majd apránként összedolgozzuk a margarinos keverékkel.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A kész tésztából diónyi golyókat formázunk, amelyeket porcukorban alaposan meghempergetünk, majd sütőpapíros tepsiben kb. 15 perc alatt készre sütjük, míg a kekszek szélei megszilárdulnak.
Szia, Zsófi!
Kérlek, írd meg, hogy hol tudsz beszerezni (tél kivételével) kezeletlen héjú narancsot és citromot?
A téli lehetőséget tudom, de most…
Előre is köszönöm.
Szia, nagyon jó a recept. Persze, a többi is. Már sokat kipróbáltam.
Judit