Krumplinudli vagy bucinudli recept

  • Krumplinudli vagy bucinudli recept

Krumplinudli vagy bucinudli recept  

Hozzávalók:

2 főre:
30 dkg krumpli
1 tojás
10-15 dkg liszt

2 dkg zsír
Morzsához:
1 ek olaj
10-12 evőkanál zsemlemorzsa
2 zacskó vaníliás cukor

Recept:

Gyermekkoromat idézi ez az olcsó, de isteni fogás. Nagymamám rendszeresen készített, igaz, csak mirelit változatból, de nagyon szerettük. Anyuval pedig gyakran együtt sodortuk a nudlikat….

Receptje szinte ugyanaz, mint olasz testvérének, a gnocchinak, csak mi krumpli- vagy bucinudlinak hívjuk.
Több változatban is fogyaszthatjuk, egyik kedvenc pizzaéttermünkben morzsába, hanem mákba hempergeti a nudlikat, és kínál hozzá szilvalekvárt. Úgy is nagyon jó, de nekem mégis a klasszikus változat, az édes pirított morzsába hempergetve, lekvárral, porcukorral a mindenem.

A héjában főtt krumplit pucoljuk meg, és még langyos állapotban nyomjuk át krumplinyomón.
Picit sózzuk meg és hagyjuk hűlni.
A tojással, zsírral és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. Gyúrható, de kellően lágy tésztát kell kapjunk.

Egy teflonos edénybe melegítsünk olajat. A forró olajra dobjuk rá a zsemlemorzsát és állandó kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára. Ha kész, levesszük a tűzről, és beleforgatjuk a vaníliás cukrot.

Egy nagy lábosban kb. 4 liter vizet tegyünk fel forrni. Az összegyúrt tésztából kis nudlikat sodrunk egy tálcára. Ha megvannak a nudlik, és lobogva forr a víz, dobjuk bele őket.
Amint feljönnek a víz felszínére, elkészültek. Szűrőkanállal kiszedjük, és az édes morzsába forgatjuk őket.

Porcukorral, lekvárral kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*