Hozzávalók:
Kb. 4-5 lángoshoz:
25 dkg liszt
12 dkg tört burgonya (én porból készítettem, így időt spóroltam)
egy zacskó szárított élesztő
1dl tej
kis cukor
só
kevés kefír
olaj a sütéshez
Recept:
Futtassuk fel az élesztőt a tejben kevés cukorral. A lisztet langyosítsuk meg, a közepébe mélyedést készítsünk. Ebbe öntsük a tejes élesztőt, kevés liszttel takarjuk be. Ha felfutott , tegyük bele a sót, a burgonyát, ha szükséges kefírt/langyos vizet s dagasszuk rugalmas, de puha tésztává.
Kelesszük langyos helyen egy órán át.
Forró olajba szaggassunk lángosformákat. Ehhez ökölnyi gombócot veszünk a tésztából és olajos kézzel a levegőben húzkodjuk a széleit. Süssük barnára mindkét oldalát.
Én fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal szeretem leginkább.