Hozzávalók:
Kb. 6 darabhoz
30 dkg liszt
25 dkg vaj
egy tojásfehérje
csipet só
6 evőkanál víz
2 evőkanál ecet
3 pár virsli
egy tojás a kenéshez
szezámmag
Recept:
Vendégváró sós finomság. A magunk készítette levelestészta időt igényel, ha nincs elég idő, vásároljuk meg készen!
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, vékony téglalappá nyújtjuk, és az ábra szerint először a rövidebb oldalánál hajtsunk fel egy harmadot, majd takarjuk be fölülről. A hosszabb oldalán ugyanezt ismételjük meg. Nyújtsuk ki ismét vékonyra. Én ezt háromszor ismételtem, majd 20 perc pihentetés után ismét háromszor.Minél többsz9r végezzük, annál levelesebb lesz.
A tésztát 6 felé osszuk el. Nyújtsunk vékony téglalapokat, helyezzük bele a virslit, takarjuk be (ld ábra), és vagdaljuk be centinként úgy, hogy az összeillesztésnél ne vágjuk át a tésztát. A kapott virágszirmokat kihajtogatom, egyet jobbra, egyet balra.
Tetejét tojással kenjük, szezámmaggal szórhatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon sütjük pirosasra.