Főoldal \ Magos grillázs
A+ a-

Magos grillázs recept

Hozzávalók:

20 dkg vegyes mag (napraforgó, tök, mandula, szezám)
pár csepp ételecet
15 dkg kristálycukor
5 dkg méz

Recept:

Volt egy jó adag korábban rendelt olajosmag-keverékem otthon, gondoltam, méltó felhasználás lenne, ha egy remek grillázsban végezné létét.
Az utolsó löketet pedig egy OBI-ban történt sorbanállás adta, amikoris megakadt a szemem a – “gyerekfogó“-gyanánt, aljas módon a pénztárhoz kihelyezett – édességdömping egyik darabján, ami történetesen egy csupamag-grillázs-szelet volt.

Roppantmód megkívántam, hazaérve nem is váratott magára sokáig a tett.

Cukrot olvasztottam mézzel és pár csepp ecettel. Ez utóbbi a grillázs teljes keményedését gátolná, bár szerintem, nem sokat változott az állaga.
A magokat kevergetve kissé megpirítottam egy száraz lábosban, majd a folyékony aranyló karamellhez adtam.

Az egészet sütőpapírra borítottam és olajos kanál domború felével szépen kilapítgattam téglalappá. Szilárdulás után téglalapokat vágtam belőle éles késsel.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8 727 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress