Málnás krémsajtkeksz recept

  • Málnás krémsajtkeksz recept
  • Málnás krémsajtkeksz recept

Málnás krémsajtkeksz recept  Málnás krémsajtkeksz recept  

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
17 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone
15 dkg mirelit málna

Recept:

A PestiEst egyik számában bukkantam erre a receptre, megakadt a szemem a guszta bevezetőn:  „A krémsajttól nagyon puha, omlós lesz a keksz állaga. A málnától pedig olyan intenzív ízt kap, hogy már a puszta gondolatától is összefut a nyál a szánkban.”

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és egy nagy tepsit (20×30cm) kibélelünk sütőpapírral.
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, cukrokat és a sót, majd alaposan elvegyítjük. Hozzáadjuk a vajat és a mascarponét, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Most jöhet hozzá a fagyott málna, dolgozzuk a tésztába alaposan!

A kész masszából diónyi golyókat formáljunk és egymástól 4-4 cm távolságra helyezzük őket a tepsibe. Villával nyomogassuk őket laposra majd kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tényleg finom, omlós kekszek születtek. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*