Főoldal \ Mandula csemege
A+ a-

Mandula csemege recept

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé
30 dkg mandula
a forgatáshoz kakaópor, fahéj vagy porcukor

Recept:

Imádom a mandulát, de ezzel a csemegével még lehet fokozni a dolgot. Kerestem-kutattam az interneten, hogy miként lehetne csokis, esetleg csokis-fahéjas mandulát kreálni, végül több receptet átbogarászva erre a megoldásra jutottam:

A mandulát héjastól száraz serpenyőben, vagy akár a sütőben, tepsiben pirítsuk meg egy kissé.

A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, dobjuk bele a mandulát és kevergessük kevergessük, amíg bírjuk, így egyenletes lesz a csokoládébevonat.

Amikor kezd egy kissé szilárdulni, dobjunk bele az előzőleg egy edénybe odakészített fahéjjal elkevert kakaóporba, és egy villa – vagy nemes egyszerűséggel a kezünk – segítségével forgassuk át a szemeket, és szedjük szét őket, hogy mindenhol érje a kakaó.

Én végül az edényt úgy, ahogy van, beraktam a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdult.

Ezután egy szűrőre tettem a szemeket, és még ahol össze voltak ragadva, szétszedtem, illetve leszitáltam róla felesleges port.

Ugyanezt elkészítettem fahéjas porcukorba hempergetve is, nem tudom melyik a finomabb!









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.