Főoldal \ Marhaszelet meggymártással, pirított darával
A+ a-

Marhaszelet meggymártással, pirított darával recept

Hozzávalók:

4 személyre:
60 dkg főtt marhaszelet (felsál)

A szószhoz:
60 dkg magozott meggy
3 evőkanál cukor
fahéj, szegfűszeg
2,5 dl tejszín
1 evőkanál keményítő

A pirított darához:
20 dkg búzadara
4 dl víz

Recept:

Levesben főtt marhahús „menzás” találása. Emlékszem, annak idején kizárólag a grízt voltam hajlandó megenni, éhes asztaltársaim nagy örömére.

Most felnőtt fejjel is irtózom a  hús és a gyümölcs párosításától, de a férjem kedvéért szeretettel elkészítettem.

A szószhoz a magozott meggyet a cukorral, a teatojásba zárt fűszerekkel és csipet sóval közepes lángon addig főzzük, amíg levet ereszt.

Ekkor a keményítőt a tejszínnel simára keverjük és a meggyhez adjuk. Beforraljuk.

A darát sóval ízesítve egy lábosban szárazon világos barnára pirítjuk.. Felöntjük a vízzel és a tűzről levéve hagyjuk, hogy a daraszemek megduzzadjanak.

A meggymártásos húshoz készítettem még főtt krumplit, és a darával tálaltam.





Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing