Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg cukor
2 dl tejföl
2 tojás
1 zacskó sütőpor
fél dl olaj
kevés fahéj
meggybefőtt
Kenéshez:
vaj és zsemlemorzsa
Recept:
Egy üveg megkezdett meggybefőtt felhasználáshoz kerestem egy egyszerű, gyorsan elkészíthető receptet.
A meggy mennyiségét szándékosan nem írtam bele a hozzávalók közé,hisz én nem egész egy üveggel használtam, de elbír akár kettőt is jól lecsepegtetve.
A tészta hozzávalóit kavarjuk jól ki. Egy tepsit vajazzunk ki vékonyan, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd terítsük be fahéjas cukorban megforgatott meggyel. Simítsuk rá a tésztát és előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig süssük.
Porcukorral hintve tálaljuk.