Főoldal \ Meggyes piskóta
A+ a-

Meggyes piskóta recept

Hozzávalók:

5 tojás
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor
1 üveg meggybefőtt
1 dl olaj
1 dl víz

Recept:

Nagyon egyszerű, amolyan “összedobom gyorsan” sütemény.
A tojásokat – nem szétválasztva felverjük a cukorral. A sütőport belekeverjük a  lisztbe.

A lisztet, a vaníliás cukrot, az olajat és a vizet jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásos cukrot. Vajazott, lisztezett tepsibe (40*30) tesszük. A tetejét megszórjuk a  jól lecsepegtetett, majd lisztbe és cukorba (lehet kis vaníliát vagy fahéjat csempészni bele)forgatott meggyel.

Előmelegített, 190 fokos sütőbe toljuk. Ha feljött, 170 fokon továbbsütjük, míg a  teteje színt kap.





Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing