Hozzávalók:
5 tojás
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor
1 üveg meggybefőtt
1 dl olaj
1 dl víz
Recept:
Nagyon egyszerű, amolyan „összedobom gyorsan” sütemény.
A tojásokat – nem szétválasztva felverjük a cukorral. A sütőport belekeverjük a lisztbe.
A lisztet, a vaníliás cukrot, az olajat és a vizet jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásos cukrot. Vajazott, lisztezett tepsibe (40×30) tesszük. A tetejét megszórjuk a jól lecsepegtetett, majd lisztbe és cukorba (lehet kis vaníliát vagy fahéjat csempészni bele) forgatott meggyel.
Előmelegített, 190 fokos sütőbe toljuk. Ha feljött, 170 fokon továbbsütjük, míg a teteje színt kap.