Főoldal \ Mogyoróvajas csokis csók
A+ a-

Mogyoróvajas csokis csók recept

Hozzávalók:

160 g liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
115 g vaj
50 g kristálycukor
100 g barnacukor
1 nagy tojás
194 g mogyőróvaj
1 vaníliarúd kikapart magja

100 g kristálycukor a forgatáshoz
20-30 db csokicsepp (cukrászkellékboltból rendeltem)

Recept:

Ez a kis keksz valami mennyei, és marha egyszerű az összeállítása is.

Egy kicsit izgultam, amikor belenyomtam a csokikat, olyan érzés, mintha azonnal szétesne a tészta, de ahogy hűl a sütemény, szépen egyben marad, nem kell aggódni. Kicsit ropogós, isteni izgalmas a csokis közepe.

Az elkészítése, mint mondtam nagyon egyszerű: a vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, vagy tegyük be pár másodpercre mikrohullámú sütőbe, de ne annyira, hogy folyóssá váljon.
Ezt kavarjuk ki a kétféle cukorral és a tojással egy habverő segítségével. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd egy edényben tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Melegítsük elő 180 °-ra a sütőt, és béleljünk ki sütőpapírral két sütő lemezt. Apró diónyi golyókat formáljunk a süteményből, hempergessük meg őket kristálycukorban, és sorakoztassuk fel őket a sütőpapíros tepsikre.

Körübelül 10 percig süljenek a sütőben, addig amíg a tetejük elkezd repedezni. Ekkor vegyük ki a tepsiket, és hagyjuk 5 percig hűlni a süteményeket, majd, amíg még langymelegek, nyomjunk a közepükbe egy egy csoki cseppet.

Amikor már belekerült a csokoládé a kekszekbe, érdemes még egy pár percre hűtőbe visszarakni, hogy a csoki ne váljon folyóssá, és szépen lehűljenek.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.