Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 zacskó ruf narancsos cukor
22 dkg cukor
1 zacskó sütőpor
1 tojás
2 nagy evőkanál narancslekvár
Recept:
Egy gyerekorvos vizit és egy védőnői vizit közt dobtam össze ezt a kis kekszet, ebből is látszik, nem egy nagy munka, tényleg, csak összegyúrjuk hipp-hopp, egy hurkát formázunk belőle. Míg az orvosnál vagyunk, pont meg is keményedik kissé a hűtőben. Már csak szeletelni és sütni kell!
Réka babám(aki most épp a Pullantó név büszke tulajdonosa) vígan alszik az erkélyen az október végi utolsó meleget élvezve :)
Szóóóóval, a kekszhez a vajat, a cukrokat, a tojást és a lekvárt dolgozzuk jól össze habverővel.
Utána gyúrjuk össze a sütőporos liszttel. Ha összeállt, készítsünk belőle egy kb. 3 cm vastag hurkát (én sajnos vastagabbra készítettem, így túl nagy kekszek születtek, mert terülnek is sütés közben). Csavarjuk folpackba, és mehet a hűtőbe minimum egy órára, de másnapig is nyugodtan lehet!
Ha ezzel megvagyunk, kicsomagolva szeletelhetjük 1 cm vastag szeletekké, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranyszínűre sülnek.
Én egy kis csokispriccel és szeletelt mandulával díszítettem.