Narancsos mustáros szűz recept

  • Narancsos mustáros szűz recept
  • Narancsos mustáros szűz recept

Narancsos mustáros szűz recept  Narancsos mustáros szűz recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
30 dkg sertésszűz

2-3 evőkanál mustár
0,5 dl olívaolaj
fél fej vöröshagyma
1 ek liszt
1 dl narancslé
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1 ek aprított petrezselyem

Recept:

Finom, szaftos hús, enyhe narancsaromával.

A húst érmékre vágjuk, megkenjük mustárral és állni hagyjuk néhány órán át.

Serpenyőben olajat hevítünk, majd szép barnára sütjük a medalionok mindkét oldalát.
Kivesszük és félretesszük a húsokat.

A serpenyőben maradt olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva két percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, a narancslét és a vizet. 5-10perc alatt sűrűre forraljuk, majd botmixerrel homogenizáljuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a húst és összemelegítjük.

Krumplipürével, burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*