Hozzávalók:
2-3 személyre:
30 dkg sertésszűz
só
2-3 evőkanál mustár
0,5 dl olívaolaj
fél fej vöröshagyma
1 ek liszt
1 dl narancslé
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1 ek aprított petrezselyem
Recept:
Finom, szaftos hús, enyhe narancsaromával.
A húst érmékre vágjuk, megkenjük mustárral és állni hagyjuk néhány órán át.
Serpenyőben olajat hevítünk, majd szép barnára sütjük a medalionok mindkét oldalát.
Kivesszük és félretesszük a húsokat.
A serpenyőben maradt olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva két percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, a narancslét és a vizet. 5-10perc alatt sűrűre forraljuk, majd botmixerrel homogenizáljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a húst és összemelegítjük.
Krumplipürével, burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk.