Főoldal \ Ostoros kalács
A+ a-

Ostoros kalács recept

Hozzávalók:

Tésztához:
2 kalács lesz belőle
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
3 evőkanál étolaj
4 deci langyos tej
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
Töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakaópor cukrozatlan
Tetejére:
1 felvert tojás a kenéshez.

Recept:

tésztához valókat egy tálba tesszük, az élesztőt csak belemorzsoljuk- nem kell felfuttatni-. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. 30 perc alatt. A töltelékhez valókat kikavarjuk.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom és  megfelezem . Az egyik cipót félreteszem.

A cipót 3 egyenlő részre vágom  és egyenként kinyújtom , a kikevert krémet elhatodolom, hogy minden cipóra jusson. A kinyújtott tésztát megkenem a krém hatodával és feltekerem mint a <a href=”index.php?content=diosbegjli” > bejglit</a>. Így teszek minden tekerccsel. Mikor mind a 3 tekercsel elkészültem akkor összefonom – mint a húsvéti kalácsot.

A félre tett másik cipóval megismétlem az eddigi műveletsort. Vigyázzunk, ne tegyünk bele túl sok tölteléket, mert csak kifolyik.

Így 2 db fonott kalácsom lesz – amit kikent magasfalú kb 20×40 cm  tepsibe fektetem és a felvert tojással megkenem. Még kb 10 percet pihentetem.
Előmelegített  sütőben, 190 fokon kb 35-40 percig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.





Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing