Sertésszűz almaszósszal recept

  • Sertésszűz almaszósszal recept
  • Sertésszűz almaszósszal recept

Sertésszűz almaszósszal recept  Sertésszűz almaszósszal recept  

Hozzávalók:

3 személyre:
50 dkg sertésszűz

bors
olaj
3 alma
2 dl tejföl
fél csomag vaníliás pudingpor
pici őrölt fahéj
kevés őrölt szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
ízlés szerint kristálycukor

Recept:

Finom, omlós, szinte bélszínállagú hús gyümölcsszósszal.

A húst mossuk meg, majd tisztítsuk meg a hártyáktól, inaktól. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró olajban minden oldalát kapassuk meg szépen. Meg mindenhol piros, tegyük tűzálló tálba, locsoljuk rá a sütésből visszamaradt zsiradékot és toljuk meg meleg, 190 fokos sütőbe 30 percre.

Ha megvagyunk, pihentessük bő negyed órán át, majd szeleteljük, és öntözzük meg az almaszósszal.

A szószhoz az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd annyi -a fűszerekkel ízesített – vízben, hogy ellepje, felteszem főni.
Ha az alma megpuhult, behabarom a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet forr, és leveszem a tűzről. Beleteszem a vaníliát, és kihűtöm egy kicsit.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

1 hozzászólás: “Sertésszűz almaszósszal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*