Hozzávalók:
Piskóta:
7 tojás
4 evőkanál finomliszt
3 evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor
Fél csomag sütőpor
Krém:
5 dl hulala
2 tábla keserűcsoki
1 tábla fehér csoki
2 evőkanál neszkávé
Vajkrém:
12,5 dkg Rama margarin
Keserű kakaópor ízlés szerint
Porcukor ízlés szerint
kb 50 dkg marcipán a bevonáshoz
További marcipán a díszítéshez
barna ételfesték
sárga ételfesték
kék ételfesték
piros ételfesték
fekete ételfesték
Recept:
Nem csak gyerekeknek…
Gábor rendelésére sütöttem a tortát. Különleges kívánsága szerint laktózmentes termékeket kellett használnom hozzá. Így esett, hogy életemben először kipróbáltam a növényi tejszínt, a Hulalát, melyről annyit olvastam már.
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
7 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele.
A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.
A4-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. Több részletben érdemes sütni, hogy ne kelljen a lapok elvágásával bíbelődni. 3 lapot sütöttem, a negyedik réteg a forma méretre vágásával keletkezett, mert az A4-es méret nem fért be a torta szállítódobozába.
A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.
A tejszínkrémhez a Hulalát gyengén verjük fel. Már édesített, így ne adjunk hozzá több cukrot. Vigyázzunk, hamar felverődik, és könnyen túlverhetjük. Se habfixálót, se zselatint nem igényel, nagyon erős tartása van.
A csokikat mikróban a legkisebb fokozaton megolvasztom. A nescafet kevés vízzel feloldom. A csokit és az ízlés szerint adagolt kávé-eszenciát hozzákeverjük a tejszínhez, és tölthetők a lapok.
Kívülről vajkrémmel vonjuk be, ettől nem izzad majd a marcipán.
A vajkrémhez keverjük minimum 5 percig a vajat nagyon habosra. Adjuk hozzá a kakaót és a porcukrot és habosítsuk tovább.Nagyon vékonyan kenjük be vele a tortát.
Ezután kezdődhet a marcipán-burkolás. Sárga ételfestékkel színezzünk meg kb 30 dkg marcipánt, ebből lesz a szivacs alapja.10 dkg-t barnára fessünk, ez lesz a nadrág.A fehérből készítsük el az inget. A többi díszítést a fantáziára, vagy ügyes internetes keresőmunkára bízom!