Hozzávalók:
25 dkg olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
kevés csilipaszta
3 ág rozmaring
1 dl olívaolaj
8 dkg reszelt parmezán
Recept:
Egy régebbi tv paprika számban olvastam ezt a receptet, megidézte a spanyolországi nyaralás hangulatát. Nem utolsósorban egészséges, fogyókúrázók is bátra ehetik. Hamar telít, az olajbogyótól gyorsabban működik az anyagcsere és javítja az emésztést is. Az olajbogyó E-, A-, D-vitamin és béta-karotin tartalma miatt antioxidáns hatású.
Az elkészítéshez a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rozmaringot és a fokhagymát aprítsuk fel. Az olajbogyót tegyük hőálló edénybe, locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjük meg a fűszerekkel, a csilipasztával, jól keverjük össze. 8-10 percig süssük.
A parmezánt sütőpapírral bélelt tepsiben elterítve kb. 10 perc alatt megsütjük, majd szeletekre tördelve tálalhatjuk.