Sült olajbogyó parmezánchipsszel recept

  • Sült olajbogyó parmezánchipsszel recept
  • Sült olajbogyó parmezánchipsszel recept
  • Sült olajbogyó parmezánchipsszel recept

Sült olajbogyó parmezánchipsszel recept  Sült olajbogyó parmezánchipsszel recept  Sült olajbogyó parmezánchipsszel recept  

Hozzávalók:

25 dkg olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
kevés csilipaszta
3 ág rozmaring
1 dl olívaolaj
8 dkg reszelt parmezán

Recept:

Egy régebbi tv paprika számban olvastam ezt a  receptet, megidézte a spanyolországi nyaralás hangulatát. Nem utolsósorban egészséges, fogyókúrázók is bátra ehetik. Hamar telít, az olajbogyótól gyorsabban működik az anyagcsere és javítja az emésztést is. Az olajbogyó E-, A-, D-vitamin és béta-karotin tartalma miatt antioxidáns hatású.

Az elkészítéshez a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rozmaringot és a fokhagymát  aprítsuk fel. Az olajbogyót tegyük hőálló edénybe, locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjük meg a fűszerekkel, a csilipasztával, jól keverjük össze. 8-10 percig süssük.

A parmezánt sütőpapírral bélelt tepsiben elterítve kb. 10 perc alatt megsütjük, majd szeletekre tördelve tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*