Főoldal \ Sztrapacska
A+ a-

Sztrapacska recept

Hozzávalók:

2 személyre:
25 dkg burgonya

25 dkg liszt
2 tojás
25 dkg juhtúró
tejföl
szalonna

Recept:

Finom szlovák eredetű étel, egyik kedvencem.

A burgonyát a reszelő kis lyukán lereszeljük. Sózzuk és megvárjuk, míg levet ereszt.

A levet leöntjük róla, és a liszttel,a  tojásokkal és sóval galuskatésztát keverünk belőle.

Állni hagyjuk. Ezalatt a szalonnát apróra vágjuk és kisütjük.

A tésztát lobogva forró vízbe szaggatjuk. Megvárjuk, míg megdagadnak és feljönnek a víz színére  a galuskák, majd szűrőkanállal a szalonnás zsírba kanalazzuk őket.

Az elkészült ételt hőálló tálba tesszük, tejföllel kevert juhtúróval elkeverjük és a sütőben rövid idő alatt pirosra sütjük.





Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing