Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept

  • Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept
  • Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept
  • Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept
  • Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept

Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept  Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept  Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept  Tök-napraforgó-chiamagos, aszalt áfonyás keksz recept  

Hozzávalók:

20 dkg finomra darált tökmag
5 dkg finomra darált napraforgómag
2 evőkanál chiamag
maréknyi aszalt áfonya
20 dkg liszt
15 dkg cukor
25 dkg hideg vaj
2 tojássárgája
1 vaníliarúd kikapart belseje
csipet só

Recept:

A magok netovábbja! Magosan a legjobb :D

Ha isteni, omlós, édes, szuperegészséges kekszet keresel, ne szörfölj tovább, megtaláltad!

Késes robotgépben a legjobb elkészíteni, tényleg szupergyorsan megvan, a  legmarcerásabb rész a golyók formázása az egész műveleben. Elvetemültebb napjaimon este bekeverem a tésztát, reggel hipphopp megformázom, és megsütöm indulás előtt (ez hajnali fél hat tájban zajlik), hogy a munkahelyemen déleőtt egészséges tízórait ehessünk.

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a vajjal, tojássárgájákkal összedolgozom. Formázás előtt  jó kicsit behűteni, de enélkül is sütöttem már.

A tésztából diónyi golyókat formázok, sütőpapírra helyezem őket és tenyérrel vagy mintás eszközzel laposra nyomom őket. Előmelegített 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a kekszek széle aranybarnák lesznek.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*