Főoldal \ Tökmagos, mandulás ívek
A+ a-

Tökmagos, mandulás ívek recept

Hozzávalók:

25 g liszt
25 g olvasztott vaj
60 g porcukor
50 g tojásfehérje
fél teáskanál só
150 g mag (mandulaszelet, tökmag, szotyola, etc)

Recept:

Ha egy szóval kellene jellemezni ezt a süteményt: fenomenális. Ropogós, ostyaszerű, haláli finom, abbahagyhatatlan.

A non plus ultra, hogy alig van vele munka! A legnehezebb része tulajdonképpen a tepsibe való egyengetés, mert igyekezni kell a legvékonyabban és nagyon egyenletesen felkenni.

A tésztához a tojásfehérjét gyengén habbá vertem a sóval. A porcukrot hozzáadva tovább vertem. Óvatosan hozzákevertem – a habverőt immár félretéve – kanállal az olvasztott vajat, és a lisztet, majd a magokat. Bármilyen mag használható, én most mandulát és tökmagot használtam fele-fele arányban.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre hajszálvékonyra, egyenletesen szétterítjük, majd 160 °-os előmelegített sütőben halványbarnára sütjük. A szeletelése nehézkes kissé, ha nem egyenletesen terítettük szét a tepsiben.

És csak esszük, esszük, esszük…









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.