Hozzávalók:
1 konzerv tonhal
12 dkg mascarpone
só
bors
citromlé
fél fej lilahagyma
olajbogyó
Recept:
Isteni, friss, pikáns tonhalkrém reggelire, vacsorára. A konzervet csöpögtessük le, ne maradjon benne olaj. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. Ezt a műveletet én aprítógéppel szoktam végezni, de tulajdonképpen az egész krém elkészítése is sokkal könnyebb így.
A hagymához adtam a tonhalat, a mascarponét, az ízesítőket és az olajbogyót. Utóbbit szintén ízlés szerint adagolhatjuk. Én fél üveggel tettem (a vékony üvegű, happy frucht-osból) bele. Nem érződik különösképpen a végeredményen, de pikánssá teszi majd, így az is tegyen bele bogyót nyugodtan, aki amúgy ne szereti.
Az aprítógéppel vagy botmixerrel pépesítsük a krémet és tálaljuk pirítóson.