Főoldal \ Túrós lepény
A+ a-

Túrós lepény recept

Hozzávalók:

A lepényhez:
50 dkg túró
3 nagy ek tejföl
15 dkg cukor
3 zacskó vaníliás cukor vagy egy vanília kikapart magja
3 tojás
1 citrom héja
csipet só
5 dkg búzadara
5 dkg sima liszt

A tetejére:
3 nagy ek tejföl
2 ek cukor
1 zacskó vaníliás cukor

Recept:

Konyhaninnenkertentul blogján találtam ezt a remek túróst. Már szégyellem, de megint csak egyszerű kevert sütire volt időm, viszont isteni finom!!!! Szinte csak túró az egész, isteni finom!!

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki, majd hintsünk meg zsemlemorzsával egy 25×20 cm-es tepsit. A lepény hozzávalóit keverjük jól össze, és simítsuk a tepsibe. Toljuk be  asütőbe és negyed órán át süssük.

A tejfölt a cukrokkal keverjük ki ez idő alatt, majd csorgassuk csíkokban a már szilárdulni látszó sütemény tetejére.  Én még egy kis áfonyaszószt is csíkoztam a tejföl mellé.

Toljuk vissza a sütőbe 25 percre.

Langyosan a legjobb!!









Túrós lepény bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Marcsi hozzászólása:

    Isteni!😊

Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6 837 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress