Főoldal \ Unikornis minitorta
A+ a-

Unikornis minitorta recept

Hozzávalók:

piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor
fél zacskó sütőpor
3 nagy evőkanál liszt

krém:
100 g fehércsoki
2 dl tejszín
habfixáló, annak, aki aggódós
néhány szem eper apróra vágva

Recept:

Dorka kolleganőm szülinapjára készült az unikornis minitorta.
Mivel nem szereti a marcipánt, tejszínkrémmel burkoltam, erre kerültek a szemek, a szarv. Sajnos a buszos utazást nem bírta, mire az ünnepelthez ért, veszített bájából, még szerencse, hogy elkészültekor lefényképeztük :D

Sütöttem egy mini piskótát (illetve többet, mert ilyen kevés anyagot nem tudtaam volna bekeverni) az új Lidl-ös desszertgyűrűben,
A tojásfehérjét egy csipet sóval felvertem habbá. Amikor már szép kemény volt, apránként a cukor felével még keményebbre vertem. A tojássárgáját a cukor másik felével fehéredésig kavartam, hozzáadtam a sütőport és a lisztet.

Amikor szépen egyneművé keveredett, kézzel, fakanállal óvatosan összeforgatva, hogy a hab ne törjön, összekevertem a fehérjehabbal. A sütőpapírral bélelt formá(k)ba öntöttem, és 180 °-on készre sütöttem. Kihűlte után három “lapba” vágtam.

A krémhez a tejszín felét megmelegítettem, és az apróra tört csokira öntöttem. Kevergetve felolvasztottam, majd langyosra hűtöttem. A tejszn másik felét kemény habbá vertem, és hozzáforgattam a csokit óvatosan.

Betöltöttem a krémmel, és apróra vágott epreket raktam a rétegek közé.

A kis tortát kívülről is bevontam, majd marcipánból, illetve a krémet ételfestékekkel színezve csináltam meg a díszítést.

A szarvat és a füleket egy netes video alapján készítettem, hurkapálcára applikálva, majd a pálcát a tortába szúrva rögzítettem.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10 236 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress