Főoldal \ Ünnepi püspökkenyér
A+ a-

Ünnepi püspökkenyér recept

Hozzávalók:

4 tojás
12 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
14 dkg cukor
1 tábla csokoládé
10 dkg dió
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt gyümölcs

Recept:

Ez egy gyors, kavart süteményrecept. Mivel gazdagon tartalmaz diót, aszalt gyümölcsöt, csokoládét, csodásan megállja helyét az ünnepi asztalon is egyszerűsége ellenére.

A sütőt melegítsük elő 150 fokra, és egy szögletes hosszúkás formát béleljünk ki sütőpapírral.

A tojást kavarjuk habosra a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és az apróra vágott csokit, diót, aszalt gyümölcsöket, mazsolát. Kavarjuk össze, és öntsük a tepsibe.

Süssük addig, míg ujjunkkal benyomva szilárdnak érezzük és szép barnás színt kap a teteje.

Kihűlve porcukorral hintsük vagy csokimázzal vonjuk be.

 









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.