Főoldal \ Zserbó szelet
A+ a-

Zserbó szelet recept

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
20 g élesztő
1 dl tej
0.5 teáskanál cukor
4 tojássárgája
1 csipet só

Töltelék:
80 dkg lekvár
35 dkg darált dió
25 dkg porcukor
2 ek vaníliás cukor

Máz:
5 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek porcukor
7.5 ek forró víz
80 g vaj
1.5 ek frissen facsart citromlé

Recept:

Sokan baracklekvárral készítik, szerintem pikánsabb málna- eper- vagy ribizliízzel készíteni, mint drága jó Anyukám csinálta. Anyu, remélem, látsz minket valahogy, valahonnan, biztos ízlene Neked is!!! Szeretlek!

Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk, majd minden hozzávalót összeöntünk, és a tésztát jól összegyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk és hűtőben pihentetjük fél-egy órát. A tölteléket és a lekvárt osszuk -3 egyenlő részre.
A tésztagolyókból egyet lisztezett felületen kinyújtunk a tepsi méretére: 35 x 25 cm. Igyekezzünk pontosan, sarkosan nyújtani, és sütőpapírral borított tepsibe fektetjük az első lapot.

Ezt megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a cukorral összekevert diót, és egy másik lapot ráhelyezünk. Így folytatjuk, míg végül az utolsó lapot is ráhelyezzük. A tetejét megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. (kb. 35 perc)

Ezután hagyjuk kihűlni a kész tésztát, s közben elkészítjük a csokimázat. Az ehhez szükséges hozzávalókat kimérjük, gőz fölött összefőzzük. A végén belekeverjük a citromlevet is.  A kihűlt tészta tetejére öntjük, és egyenletesen elkenjük.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10 236 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress