Főoldal \ A nagy bonbonláz – második fejezet, szederkrémes fehércsokis

A nagy bonbonláz – második fejezet, szederkrémes fehércsokis recept

Hozzávalók:

Csokiburok:
200 g fehér csokoládé
2 g porított kakaóvaj
Krém:
40 ml sűrű tejszín
100 g fehércsokoládé
1-3 evőkanál szedelekvár átpasszírozva

Recept:

Az első sikeres bonbonadagon felbuzdulva szorgosan munkához láttam ismét. Miután fél éjszaka bonbont gyártottam álmomban, igyekeztem az akkor megfogant ötletet kamatoztatni.

Ismét fehércsokis külsőben most szedres tölteléket álmodtam meg. Mégpedig anyu finom szederlekvárjából. Ez a lekvár kissé rusztikus, a szeder szinte egészben van benne, és mellette kissé hígabb a “lé” – nem tudok jobban fogalmazni. Ezt a levet fogtam fel szűrővel.

A bonbon elkészítése megegyezika korábban leírttal, csak a töltelék más. Itt a fehércsokit összeolvasztottama  tejszínnel. Amikor langymeleg lett, belekevertem a “lekvárlét”. Kóstolgattam, így lőttem be  a szükséges mennyiséget. Ne legyen híg, sűrűn folyjon, de jól érződjön a  gyümölcsíz benne.

Ezzel a finom krémmel töltöttem meg -a most cseresznyés díszben pompázó- bonbonjaimat.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.